Translate

Om oss

Jesper och Tore, vi är två barndomsvänner från Växjö som under 2010-2018 bloggat om sina liv på Bloggplatsen, och sedan 2019 på Blogger (Blogspot). Gemensamt har vi ett intresse för multimedia och särskilt att fotografera och filma. Vi har även bowlat ihop och gått i samma klass på högstadiet. Under åren har vi sedan valt två olika inriktningar i livet. Tore har studerat till fritidsledare och sedan arbetat med barn och ungdomar i Ronneby. Jesper har valt fortsatta studier inom humaniora på universitetsnivå.

Nyheter för kommande inlägg!


Hitta något du söker efter

tisdag 26 februari 2019

På banan igen

Efter många om och men har jag sakta återhämtat mig efter förra veckans sängliggande. Febern gick ner redan i lördags och förkylningen släppte i måndags. Därefter har jag brottats med en ihållande huvudvärk som nu också den gett med sig. Så de senaste dagarna har jag ändå kunnat återuppta mitt arbete. Jag träffade även Alex i söndags trots förkylningen men det blev bara en timme så det var lugnt. Vi fick möjlighet att språkas lite grann i alla fall och så överlämnade han sina Revolttidningar till mig som jag tacksamt fått låna som källmaterial till min uppsats.


Ännu har jag bara skummat igenom två stycken och gläds över mångfalden av inlägg. Det mesta är politik men det var det mesta också på 1970-talet. Även de pornografiska och erotiska inslagen var högst iögonfallande då det var naturliga kroppar och inte som dagens modeller med deras perfekta och idealiserade kroppar. Jag diggar därför 1970-talet och den kamp för sexuell frigörelse som tidningen förmedlar. Men jag inser samtidigt att det kanske inte räcker som material, utan måste förmodligen bege mig till Kungliga Biblioteket i Stockholm för flera historiska gaytidningar. När jag planerar in en sådan studieresa återstår att se.

Ja, det var vad jag hade att skriva om de senaste dagarna! Kram på er!

/Jesper

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar